Петел следи какво се случва, след като скандали разтресоха прокуратурата през

...
Петел следи какво се случва, след като скандали разтресоха прокуратурата през
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: До 5 май работехме добре в екип с Гешев и Сарафов

" Петел " следи какво се случва, откакто кавги разтресоха прокуратурата през последните дни.

Всички недъзи на правосъдната система би трябвало да бъдат изчистени и да продължим напред. Това сподели в предаването " Офанзива " по Нова Нюз зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

Той разяснява наличието на израелския специалист по антитероризъм на мястото на гърмежа до кортежа на основния прокурор Иван Гешев.

Израелският специалист беше по напълно различен мотив в България. Отидохме на местопроизвшествието по негово предложение. Разбрахме за гърмежа по едно и също време, защото бяхме дружно с израелския специалист, съобщи Тодоров.

Израелските служби имат цялостна подготвеност за подпомагане. Готови са да окажат всякаква експертна помощ по случая, добави той.

Не мисля, че един спомагателен оглед от специалист със международен опит би попречил на следствието. Напротив, той би оказал помощ, уточни зам.-директорът на на Национална следствена служба.

Мистериозният израелски специалист не е бил в България поради опита за атентат против Гешев

Той изясни, че е схванал за гърмежа от публицисти. Писах известие на основния прокурор дали е добре, той сподели, че е добре, сподели Ясен Тодоров.

Предложението беше от самия специалист. Информирах основния прокурор. Той сподели че ще приказва с господин Сарафов (директор на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор – б. ред) и се откри, че няма никаква процесуална спънка. Това по никакъв метод не нарушава изводите на следователите и прокурорите по делото. Присъствеито на този човек е единствено и само в интерес на разследванто, акцентира Тодоров.

Не разбирам тази медийна нервност, в която не се обръща внимание на най-важното нещо – че имаше опит за ликвидиране на основния специалист. Оставам с усещането, че наличието на израелския специалист на местопроизшествието обърка много сметки. Ако някой обори изказванието ми, че това е гърмеж, кадърен да убива, аз ще си подам оставката, добави зам.-шефът на НслС.

Той посочи, че за себе си има някакви догатки кой стои зад гърмежа, само че не може да ги показа.

В отговор на въпрос за войната в прокуратурата Ясен Тодоров разяснява, че до 5 май са работили доста добре като екип с Иван Гешев и с Борислав Сарафов. Какво се случи по-късно, за мен остава мистерия, както и какво докара до това негово изявление. Г-н Сарафов от доста време е втори човек в прокуратурата. Ако той в този момент вижда това нещо, значи сетивата му не са работили, съобщи Тодоров, написа novini.bg.

Не бих се определил като член на близкия другарски кръг на господин Гешев, в доста положителни професионални връзки сме от доста години обратно. Познавам съвсем всички политици, които са адвокати. Всеки има право на контакти, само че моите връзки с хора, които не с магистрати, по никакъв метод не въздействат на работата ми като магистрат. Това се споделя интегритет, посочи още Ясен Тодоров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР